Sziasztok
Egy könnyű, gyors egyszerű receptet hoztam most nektek!
Én személy szerint nagyon szeretem a brokkolit, szerencsére a párom is így jött az ötlet, hogy a hagyományos rakott karfiol helyett rakott brokkolit készítek. De aki diétázik vagy fogyókúrázik vagy csak odafigyel, hogy milyen ételeket fogyaszt azok imádni fogják ezt a receptet, sőt ennél még diétásabban is el lehet készíteni!
Hozzávalók(kb. 6-8 adag)
- 900g brokkoli
- 700g darált pulykahús
- 150g bulgur
- 1 nagy doboz tejföl (kb. 330g)
- 2 nagyobb mozzarella
- fűszerek (só, bors, ételízesítő)
Fagyasztott brokkolit használtam, egy nagy lábasba feltettem főzni egy kis ételízesítővel, de ha valaki szereti használhat leveskockát, vigyázzunk, mert ezek általában elő vannak főzve, tehát miután felforr a víz utána még egy-két percig kell főzni, nem kell teljesen puhára főzni.
A darált húst olajon(kókusz olaj) fehéredésig pirítottam, majd miután levet eresztett megpároltam, ha szükséges egy kis vizet önthetünk még alá, sóval, borssal ízesíthetjük és még raktam hozzá egy kis pirospaprikát is, de olyan fűszerrel fűszerezzük, amivel szeretném én most pörköltesre vettem a dolgot, de nagyon rövid lével, sőt ha valaki szereti én nem rajongok a hagymáért, de készítheti úgy is mint a pörköltöt, tehát hagymát is lehet bele rakni.
A bulgurt a csomagoláson írt módon elkészítjük, sóval, borssal ízesítjük. ( van, amit főzni kell és van, amit csak forró vízzel kell leönteni és lefedni és várni 10 percet)
A bulgurt és a darált hús összekeverjük, és kezdődet a rétegezés, én jénait használtam, amit kivajaztam. Alulra rakjuk a bulguros darált húst kb. a felét, majd a brokkolit, újra a húsit és jöhet rá a tejföl, majd mehet a sütőbe 180 °C-ra. kb. 10-12 percre majd jöhet rá a felszeletelt mozzarella kb. 15 perc, amíg a sajt meg nem pirul.
Nagyon egyszerű és finom étel, és ha zsírszegény tejföllel készítitek még diétásabb lesz, sőt lehet light mozzerellát használni!
Írjátok meg, hogy ha elkészítettétek! Ti szeretitek a brokkolit? Mi lesz nálatok ma az ebéd?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: