Sziasztok
Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető és alakbarát receptet hoztam nektek. Az egyik barátnőm mutatta nekem ezt a receptet és nagyon megtetszett, mivel rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom és egészséges és sokféle képen lehet variálni!
Hozzávalók:
(mivel nekem most még marad egy kis zöldborsó ezért még azt is tettem hozzá)
Elkészítés:
Felkockázom az édesburgonyát, közben a sütőt bekapcsolom és 200°C-ra előmelegítem. A tepsibe(kerámia tepsit használtam) belerakom a kókuszolajat, belerakom a felkockázott édesburgonyát, sózom borsozom és berakom a sütőbe. A csirkemellet felkockázom szintén sózom, borsozom (de használhatsz bármilyen fűszert, amit szeretsz) és egy kevés kókuszolajon elkezdem megpirítani egy serpenyőben. (erre csak azért van szükség, mert együtt is meg lehetne sütni a csirkemellet meg a zöldségeket, de mivel elég sok víz távozik a csirkemellből sütés közben jobban szeretem egy serpenyőben megpárolni és elfőzni róla a vizet) Közben az édesburgonyára is figyelek, mivel hamar megsül, nem olyan mint a rendes burgonya, tehát pár percenként érdemes rákukkantani és egy fakanál segítségével átforgatni. Fagyasztott brokkolit használtam tehát csak egy kis meleg vízzel átmostam, kisebb darabokra vágtam és leitattam róla a felesleges vizet. Miután az édesburgonya megsült, rátettem a brokkolit, az üveges zöldborsót, sóztam, borsoztam, szétoszlattam rajta a csirkemell kockákat, a mozzarellát felcsíkoztam rádobáltam és egy kis trappista sajttal még megszórtam ez elhagyható. Kb. 10 perc alatt összesütöttem.
Nagyon szeretem, szerintem igazán ízletes és színes étel, rendkívül hamar elkészül és nem kell hozzá sok hozzávaló.